L'Ajuntament de Manresa i el programa Universitat Saludable del Campus Manresa de la UVic-UCC han organitzat la sisena edició de la Setmana del Cor, una iniciativa que té com a finalitat promoure els hàbits de vida cardiosaludables entre la població.

Aquesta edició se celebrarà entre els dies 27 de setembre i 1 d'octubre i en l'organització s'hi ha implicat una vintena d'entitats, institucions i empreses, principalment dels àmbits vinculats al món de la salut i de l'esport. Amb el lema 'Cuida el teu cor. Viuràs més. Viuras millor', el programa inclou una taula rodona sobre la pràctica de l'esport a totes les edats, la presentació del programa Fifty-Fifty i una caminada cardiosaludable, que tancarà la Setmana.

Un debat sobre la importància de fer esport per tenir salut i sobre la importància que té l'esport en la pràctica d'activitat física inaugurarà les activitats el dimarts, 27 de setembre. En la taula rodona hi participaran Carme Comellas, coordinadora del Servei de Medicina de l'Esport CIMETIR, i Isabel Sánchez, fisioterapeuta del Servei de Rehabilitació de l'Hospital de Sant Andreu. El debat es farà a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino a les sis de la tarda.

L'Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Alimentación, AECOSAN, i la Fundació SHE, impulsada pel cardiòleg Valentí Fuster, aprofitaran la celebració de la sisena Setmana del Cor per presentar els resultats del programa Fifty-Fifty, de prevenció de malalties cardiovasculars a partir de la modificació dels hàbits que poden incidir en una millora de la salut. Aquesta presentació tindrà lloc el dia 29 de setembre, a les sis de la tarda, a la sala d'actes de la Fundació Universitària del Bages.

La Setmana del Cor es clourà el dia 1 d'octubre amb una de les activitats del programa que ja s'han consolidat: la caminada cardiosaludable. Aquesta caminada, que es farà per camins de l'entorn de Manresa i el parc de l'Agulla, sortirà a les 9h del matí del pàrquing de la Fundació Universitària del Bages i acabarà cap a les 12 del migdia a la plaça de Sant Domènec. Durant el recorregut es faran demostracions del funcionament d'equips de desfibril·ladors. La cloenda de les activitats inclourà una festa que començarà a dos quarts de dotze del migdia al punt d'arribada de la caminada i que inclourà tallers d'activitat física, jocs infantils, una màsterclass familiar de ball i demostracions de reanimació cardiopulmonar al ritme de la música.