La sala gran del Teatre Kursaal va acollir divendres passat les dues cerimònies de graduació de les promocions de l´any 2016 de les Facultats de Ciències de la Salut i Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC. Més de 1.500, persones, entre alumnes i acompanyants, han assistit a aquest acte solemne que vol ser un reconeixement a l´esforç que han fet els alumnes al llarg del seu trajecte com a universitaris.

El gran nombre d´assistents ha fet que la cerimònia s´hagi dividit en dos actes: un de primer per als estudiants de Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia, i el segon per als graduats en Infermeria, Gestió d´Empreses i Educació Infantil. Aquesta promoció està formada per 316 estudiants, dels quals 75 són fisioterapeutes, 93 són infermers, 33 són podòlegs, 24, logopedes, 66 mestres en Educació Infantil i 25 graduats en Gestió d´Empreses. La lliçó de comiat d´aquesta promoció ha anat a càrrec de David Noguera, president de Metges sense Fronteres Espanya.

Com a padrí de la promoció, Noguera ha dit als nous titulats que tot i que la graduació és el final d´una etapa, ´mai deixem de ser exalumnes perquè la necessitat d´aprendre ens ha d´acompanyar tota la vida´. Noguera els ha recordat com són d´afortunats d´haver nascut en un indret on han pogut viure amb dignitat i forjar-se un futur estudiant. Per això els ha reclamat que exerceixin una ciutadania responsable i que treballin amb la voluntat de beneficiar les persones del seu entorn, actuant amb ètica professional, estimant la feina i fent-la de la millor manera possible.

En nom de l´alumnat han parlat Judith Montesinos, Anna Pessarrodona i Marta Lacal. Montesinos ha reconegut que quan van iniciar els estudis ´no hauríem pensat que la universitat ens aportés tant en tots els àmbits de la vida. Hem crescut acadèmicament, però també en molts altres sentits´. Per això, ha afegit, ´estic segura que recordarem aquesta experiència com a una de les meves importants de les nostres vides´.

De la seva banda, Pessarrodona, ha dit que l´experiència universitària, tant des del punt de vista de les experiències positives com de les negatives ´ens han enriquit d´alguna manera, tant a nivell personal com per a la vida laboral´. Finalment, Marta Lacal ha volgut agrair ´als professors i professores tot el que ens heu transmès i que ens ha enriquit com a persones i com a futurs professionals, el tracte personal i que hagin intentat transmetre´ns la passió cap a la professió que hem escollit´.

9

Acte de graduació dels alumnes de la FUB al Kursaal

Manresa, ciutat universitària d´acollida

Durant els discursos, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha volgut posar de relleu la solemnitat de la celebració i la voluntat expressa que la cerimònia sigui ´un gest de reconeixement a l´esforç dels alumnes i una mostra de satisfacció pel seu èxit acadèmic, a més d´una aposta esperançada per al futur que representen´. Martínez s´ha adreçat als alumnes demanant-los que a partir d´ara ´oferiu el millor de vosaltres i contribuïu amb el vostre coneixement i expertesa en el desenvolupament econòmic, social i cultural de la vostra societat´.

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet un agraïment a tot l´alumnat per haver escollit Manresa com a destí per als estudis universitaris. Això, ha dit, ha contribuït ´a reforçar la nostra aposta universitària, l´aposta pel coneixement i el desenvolupament de les persones´. A més, ha servit ´per posar a prova la nostra vocació d´acollida i d´integració´. Junyent ha demanat als nous graduats que posin al servei de la societat tot el que han après i els ha convidat a mantenir ´una actitud desperta per continuar aprenent cada dia i a posar el talent al servei dels seus somnis, amb integritat i sentit ètic´.

Premis als millors expedients

La cerimònia de graduació inclou el lliurament de premis al millor expedient acadèmic de la institució i dels estudis. Aquest any, aquest premi s´ha atorgat a la graduada en Gestió d´Empreses, Anna Pessarrodona. Aquest premi està dotat pel Montepio de Conductors amb 600€ i les quotes d´un any d´associat. El millor expedient de Fisioteràpia ha estat per a Daniel Peralta, el de Podologia per a Anna Ventura, el de Logopèdia per a Judit Boladeras, el d´Infermeria per a Isaac Marbà, i el d´Educació Infantil per a Marta Lacal. Tots ells han rebut com a regal una tauleta tàctil.

Totes dues cerimònies s´han clausurat amb la interpretació de l´himne universitari 'Gaudeamus Igitur'. En la primera, a càrrec de la Coral Czarda de Sant Joan de Vilatorrada i en la segona, a càrrec de l´Orfeó Manresà.