UManresa-FUB i la Fundació Aigües de Manresa han creat el Premi Sèquia en el marc de la propera edició de les Festes de la Llum. Aquest guardó es concedirà a persones i institucions vinculades a la ciutat que destaquin per la seva actitud compromesa amb el benestar col·lectiu i per la seva capacitat de sobreposar-se davant de l'adversitat. Així, es pretén reconèixer l'esperit i el treball dels manresans del segle XIV, que van impulsar la creació de la Sèquia per acabar amb els problemes de sequera a la ciutat.

El nou premi tindrà dues categories: una dirigida a individus i una altra a institucions o empreses. Els guardonats podran ser de Manresa o de fora, sempre que tinguin alguna vinculació significativa amb la ciutat. Les candidatures es poden presentar fins el 31 de desembre i poden ser nominades pel jurat del premi o per entitats. El jurat estarà format per quatre representaants: un de la FUB, un de l'Ajuntament, un del Parc de la Sèquia i un de l'Associació de La Misteriosa Llum.

Els guardonats en el Premi Sèquia tindran un reconeixement públic que es farà en la propera edició de les Festes de la Llum. Durant l'acte els guanyadors podran signar en el llibre d'honor dels manresans hereus de l'esperit de la Sèquia i rebran una escultura de l'artista Ramon Oms.