La Dra. Sílvia Mas serà la nova vicerectora del Campus Manresa, a partir del gener del 2017, en substitució del Dr. Valentí Martínez, que ha exercit aquest càrrec des de la seva creació, el juny de 2014. Aquest canvi es fa per diferenciar l'estructura acadèmica i la de gestió de la institució universitària per tal de mantenir i consolidar el creixement en els dos àmbits.

Actualment, Mas és degana de la Facultat de Ciències Socials, càrrec que compatibilitzarà amb el de vicerectora a partir del 2017. Es va doctorar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Birmingham i forma part de l'equip de la FUB des de l'any 2010. Durant aquests anys, ha dirigit l'àrea de Qualitat i Serveis Acadèmics, el Servei d'Idiomes i el Servei d'Intercanvis.

Tal com preveu l'acord federatiu entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, el Patronat de la FUBages va proposar el nomenament de Mas com a vicerectora i va traslladar aquesta proposta al rector Jordi Montaña, que va sotmetre-la a aprovació del Patronat de la FUBalmes.