20 representants de centres d´investigació, institucions, universitats i empreses catalanes, franceses, italianes i angleses han participat els dies 1 i 2 de març a Manresa en una trobada del projecte finançat per la Comissió Europea CAREGIVERPRO-MMD, en el qual UManresa participa com a líder clínic, conjuntament amb la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM). Les sessions de treball s´han realitzat a les instal·lacions de l'Hospital de Sant Andreu de la Fundació Sociosanitària de Manresa, on es durà a terme la prova pilot del projecte.

CAREGIVERPRO-MMD és un projecte europeu de recerca per crear una plataforma virtual per a afectats d´Alzheimer i els seus cuidadors que coordina la UPC. En el marc d´aquesta iniciativa, la Direcció de Recerca i Innovació del Campus Manresa de la UVic-UCC gestiona un ajut econòmic europeu de 412.000 euros. Durant la trobada a Manresa s´han concretat diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament de l´assaig clínic, que està previst que s´iniciï durat aquest mes de març.

CAREGIVERPRO-MMD és un projecte que té com a finalitat fer un millor seguiment i assistència dels pacients afectats d´Alzheimer i formar-los tant a ells com als seus cuidadors a través d´una plataforma TIC basada en una estructura de xarxes socials específiques per millorar tant la qualitat de vida dels afectats com dels cuidadors. L´assaig clínic es farà amb 202 persones afectades d´Alzheimer i els seus cuidadors. A tots ells, se´ls facilitarà una tauleta que els donarà accés a una plataforma virtual. Durant un període de 18 mesos es farà un seguiment de com els cuidadors i els afectats d´Alzheimer utilitzen aquesta eina tecnològica, que serà accessible per ordinador, mòbil i tauleta.