CAREGIVERPRO-MMD és un projecte europeu de recerca per crear una plataforma virtual per a afectats d'Alzheimer i els seus cuidadors que coordina la UPC. L'acord de col·laboració l'han signat el director general de la FSSM, Manel Valls, la presidenta de l'AFABBS, Maria Rosa Riera, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Els convenis signats amb la FSSM i l'AFABSS designen les persones de cada entitat que col·laboraran directament en el projecte juntament amb el director de Recerca i Innovació de la Fundació Universitària del Bages, Xavier Gironès. En el cas de la FSSM serà Alba Oms, gerent i responsable i coordinadora de l'equip de demència de l'Hospital de Sant Andreu. En representació de l'AFABBS, la persona que s'implicarà directament en el projecte serà Carme Espelt. Els acords parteixen de l'expertesa en l'assistència i suport als familiars de les persones que viuen amb deteriorament cognitiu lleu i demències de l'AFABBS i en el cas de la FSSM, en l'assistència, diagnòstic i la clínica d'aquestes persones.

La Direcció de Recerca i Innovació del Campus Manresa de la UVic-UCC gestiona un ajut econòmic europeu de 412.000 euros per desenvolupar la prova pilot i l'assaig clínic d'aquest projecte, que té com a finalitat fer un millor seguiment i assistència dels pacients afectats d'Alzheimer i formar-los tant a ells com als seus cuidadors a través d'una plataforma TIC basada en una estructura de xarxes socials específiques per millorar tant la qualitat de vida dels afectats com dels cuidadors. L'assaig clínic, que s'iniciarà el proper dia 16 de maig, es farà amb 202 persones afectades d'Alzheimer en fase moderada vinculats a la Fundació Sociosanitària de Manresa. A tots ells, se'ls facilitarà una tauleta que els donarà accés a una plataforma virtual. Durant un període de 18 mesos es farà un seguiment de com els cuidadors utilitzen aquesta eina tecnològica, que serà accessible per ordinador, mòbil i tauleta.