L´Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà (MESAB) i UManresa-FUB han signat un conveni de col·laboració a través del qual la institució universitària es compromet a treballar en el foment de la competitivitat i la transferència de tecnologia de les empreses que integren aquest clúster.

Fundada l´any 2014, aquesta associació aplega 13 empreses de la comarca del Berguedà, que donen feina a 360 treballadors i que actualment desenvolupa fins a 19 projectes de recerca. L´objectiu d´aquesta associació és impulsar el sector tèxtil sanitari i mèdic a través de la recerca, la innovació i les noves tecnologies. El conveni contempla la possibilitat que la Clínica Universitària d´UManresa se sumi a futurs projectes d´investigació de teixits que les empreses del clúster estan desenvolupant.

L´acord l´han signat aquest divendres el president de l´Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà, Josep Miquel Canal, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.