El campus Manresa de la UVic-UCC celebra el proper dissabte, 21 d´abril, la Jornada de Portes Obertes, la segona d´aquest curs després que el mes de febrer se´n celebrés una d´exclusiva per al futur alumnat francès que va atraure 113 persones. En aquesta ocasió, la Jornada s´adreça als futurs alumnes del territori català i estatal, tot i que a causa de l´interès de més estudiants francesos s´han programat sessions específiques per a aquest públic. Les principals novetats d´aquesta edició serà la presentació de la nova oferta formativa de cicles formatius de grau superior: un d´educació infantil especialitzat en la ciència i l´experimentació a les aules d´escoles i llars d´infants i un d´administració i finances centrat en la gestió d´entitats i clubs esportius. Una de les activitats que es duran a terme durant la jornada serà un taller de mineria de criptomonedes. Els estudis d´ADE explicaran què són i com funcionen les criptomonedes, com es crea un moneder digital i faran una minada solidària de croats en benefici del nou hospital de dia d´oncologia i hematologia d´Althaia. La Jornada de Portes Obertes es durà a terme entre les 10h i les 14h.

Com cada any, les portes obertes permetran que totes les persones interessades en l´oferta d´estudis d´UManresa coneguin tant les instal·lacions com la metodologia formativa i l´organització dels estudis. Un dels trets diferencials d´aquesta metodologia és l´ús de la simulació com a eina d´aprenentatge. Aquesta es duu a terme de forma transversal en tota l´oferta d´estudis, tant de la branca de Ciències Socials com de Ciències de la Salut. Bona part d´aquesta formació es desenvolupa a les instal·lacions de la Clínica Universitària, un equipament docent i assistencial que està equipat amb la tecnologia necessària i que aquest curs ha començat a acollir les activitats de simulació de la primera promoció dels estudiants de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

La Jornada de Portes Obertes també donarà a conèixer la resta d´equipaments i serveis tant de la pròpia universitat com del Campus, com per exemple el Servei d´Idiomes, el Centre Internacional de Formació Contínua, el Lab 0-6, la Biblioteca del Campus Universitari o la residència universitària. A més, s´informarà als possibles futurs alumnes de l´ampliació de les instal·lacions d´UManresa amb l´edifici anomenat FUB3, que a partir del mes de setembre acollirà tota l´activitat dels estudis de Fisioteràpia. La FUB3 s´està construint en aquests moments en una de les naus de l´antic recinte modernista de l´Escorxador.

Una oferta d´estudis creixent

L´oferta d´estudis que s´imparteixen a UManresa continua creixent aquest curs. Així, si la principal novetat del curs 2017-2018 era la incorporació del Grau en Medicina de la UVic-UCC i el grau semipresencial interuniversitari de Logopèdia amb la UOC, per al curs 2018-2019 s´hi incorpora el creixement del Campus Professional amb una nova oferta relacionada amb els àmbits d´especialització de la universitat. Així, a més del CFGS de Tècnic en Pròtesis Dentals, a partir del proper curs s´hi impartiran els nous d´Educació Infantil i d´Administració i Finances. Tots dos comptaran amb una especialització. En el primer cas relacionada amb el treball que duen a terme els estudis d´Educació Infantil en l´àmbit de la introducció de la ciència i l´experimentació a les primeres edats. En el segon, amb una formació dirigida de forma específica a persones que es vulguin especialitzar en la gestió d´entitats, empreses i clubs esportius.

A més dels cicles, la Facultat de Ciències de la Salut imparteix els graus d´Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia (semipresencial), a més del doble grau de Podologia i Fisioteràpia i la de Ciències Socials el grau en ADE i el grau en Mestre d´Educació Infantil.

Prop de 500 persones l´any passat

UManresa espera rebre a l´entorn d´unes 500 persones a la Jornada de Portes Obertes, una xifra similar a les visites de l´any passat, que van ser 485, de les quals gairebé 200 eren potencials futurs estudiants i la resta acompanyants.