Les patates fregides són un dels aperitius i acompanyaments que més agraden, però tradicionalment el seu apreciat gust ha anat de la mà d'una ració copiosa de calories. En plena operació biquini ens ve de gust cuidar-nos i prescindir d'aquells aliments més grassos de la nostra dieta, i vet aquí la bona notícia: no haurem de renunciar a les patates fregides!

El que més ens engreixa d'aquests plats és el fregit, que a més perjudica el sistema circulatori i ens fa pujar el colesterol. No cal que renunciïs a les patates, simplement has de canviar-ne l'elaboració i prescindir de l'oli. A continuació, et proposem una altra manera de cuinar les patates de manera saludable i sense fregir. Pren nota!Ingredients

- Patates

- 1 clara d'ou

- Pebre

- Paper parafinatElaboració

El primer que has de fer és pelar les patates i tallar-les a tires o bastons. En altres paraules, fes el mateix que si anessis a fregir les patates de forma tradicional.

En un bol, posa una clara d'ou i tira-li una mica de sal, pebre vermell i pebre.

A continuació, bat l'ou fins que surti una mica d'escuma. Pots utilitzar una forquilla comuna o una batedora, el que et sigui més còmode i pràctic.

És hora de remullar les patates al bol perquè s'impregnin de la mescla. Remou bé fins que vegis que s'han amarat d'ou.

Ara, tria una safata per forn i col·loca-hi paper parafinat que la cobreixi per complet. D'aquesta manera s'evita que les patates s'enganxin a la primera cocció.

És important que a l'hora de disposar les patates sobre del paper, quedin separades entre si perquè no s'enganxin entre elles. Un cop col·locades, introdueix la safata al forn.

El forn ha d'estar preescalfat i a foc mitjà.

Als 10 minuts treu el recipient del forn i treu el paper. Potser les patates estaran una mica enganxades, però no tindràs problemes per desenganxar-les. En aquest moment podràs veure que les patates no estan impregnades de clara d'ou ja que l'única funció d'aquesta és que les patates no s'enganxin ni al paper ni a la safata.

Després de treure el paper, col·loca les patates a la safata i introdueix-la al forn durant 15 minuts més o fins que vegis que estan prou daurades.

Llest! Ara ja saps com gaudir de patates 'fregides' sense utilitzar oli. Bon profit!