Aquesta darrera setmana, dos pobles més de la comarca s'han sumat a les consultes independentistes, Orpí i els Prats de Rei. Després que ja hi donessin suport Castellfollit del Riubregós, la Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola i Capellades, darrerament s'hi han unit aquestes dues viles anoienques.

Als Prats de Rei, l'aprovació de la moció es va fer en la darrera sessió plenària, quan es van ratificar per unanimitat les propostes de suport a la realització de consultes populars per la independència al municipi; dels regidors assistents, els tres regidors de l'equip de govern del grup GAP-AM i els tres de CIU, (el regidor del PSC, Jaume Anyé, va excusar l'assistència per motius personals) van votar favorablement a ambdues mocions presentades per GAP-AM i CIU, de manera que va ser aprovada per la majoria del consistori.

Pel que fa a la vila d'Orpí, la moció que va ser presentada el dia 16 d'octubre passat per la regidora Imma Palet, d'Independents per Orpí-AM, va ser ratificada pels dos regidors del grup d'independents, davant de l'abstenció dels membres a l'equip de govern de CIU. Esquerra ja va avançar el mes de setembre passat que presentaria mocions per les consultes en tots els municipis on tingués representació.