Durant la celebració de l'últim ple municipal del consistori tousenc es va aprovar, a instàncies del grup d'Esquerra, la moció de suport a les consultes populars per la independència de Catalunya. Tous es converteix així en el setè municipi de l'Anoia on s'aprova aquesta moció.

La proposició del grup republicà va ser ratificada gràcies els 5 vots favorables, els tres d'ERC i dos de CiU, i 4 abstencions, dues del PSC i dues de CiU. També durant la reunió plenària, el grup del PSC va presentar una moció de defensa de l'Estatut d'Autonomia i de l'ordre jurídic actual que va guanyar per 8 a favor i una abstenció de CiU. El vot del grup municipal d'Esquerra de Sant Martí de Tous va ser argumentat expressant "que la moció que ara hauríem d'estar votant s'hauria de referir a la proposta de reforma de l'Estatut aprovada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre del 2005 pel 90 % dels vots emesos en l'hemicicle, no a la posterior reforma".

Dijous que ve, serà a Igualada on es presentarà l'entitat IGDecidim, que proposarà una consulta popular a la capital anoienca.