L'Ajuntament de Martorell ha arribat a un acord amb el Centre Cultural i Recreatiu El Progrés per finançar, en part, la reforma de la façana i la coberta de l'emblemàtic edifici de l'antic Cafè, situat al carrer del Mur. El cost total dels treballs sumen uns 100.000 euros, dels quals el consistori en pagarà la meitat i l'altra part dels diners es pagaran a través d'una ajuda econòmica de 50.120,52 euros atorgada per la Diputació de Barcelona. En el cas que es necessitin més diners per dur a terme la reparació, hauria de ser el mateix centre cultural qui ho financés.

Les obres d'arranjament de l'antic Cafè del Progrés s'emmarquen dins el Pla General d'Ordenació Urbana de Martorell i aquesta edificació de principi del segle XX hi ha estat contemplada pel seu valor històric i artístic dins el patrimoni cultural de la ciutat de Martorell.

L'Ajuntament martorellenc té la voluntat de rehabilitar tots els edificis emblemàtics del municipi. Així mateix, l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, ha dit que "la rehabilitació de la Torre de les Hores, de la Casa Par i ara de l'antic Cafè del Progrés és una mostra de la millora que està tenint Martorell".

La junta de govern local va aprovar l'expedient de contractació i, en breu, es procedirà a licitar l'obra. Aquest expedient va ser redactat per l'arquitecta municipal Anna Ejarque Sabaté.

Amb la rehabilitació de la façana i la coberta de l'edifici de l'antic Cafè del Progrés de Martorell s'acompleix una de les velles rei-vindicacions de l'entitat cultural. A més a més, amb l'actuació el consistori martorellenc suma una altra millora per al seu pla de reconvertir l'antiga carretera Nacional II en un passeig.