El conseller d'Educació, Ernest Maragall, no va voler escoltar ahir les queixes del grup de docents del CEIP Taquígraf Garriga d'Esparreguera sobre la nova llei educativa. Maragall va plantar els docents després de trobar diverses pancartes en to sarcàstic penjades pels passadissos del centre i a la mateixa sala on l'esperaven per exposar-li el seu malestar envers la reforma educativa.

A mesura que el polític socialista anava visitant les instal·lacions del centre educatiu es creuava amb dibuixos i pancartes enganxades a les parets que, en un principi, feien creure que formaven part d'una activitat per aprendre les emocions humanes. Però en tombar per un dels corredors, el suposat exercici educatiu va cobrar un sentit diferent, ja que en un mural s'hi podia llegir: "En aquesta escola treballem les emocions i així ens sentim amb la nova llei d'educació". L'enunciat anava acompanyat de cares dibuixades (simulant les icones que es fan servir en els xats d'Internet) que expressaven enuig, tristesa, sorpresa i fins i tot i n'hi havia una que vomitava. Després de veure aquest escrit a la paret, Ernest Maragall va entrar en una aula on l'esperaven els mestres de l'escola Taquígraf Garriga disposats a mostrar-li el seu malestar envers la nova Llei d'educació. Però el conseller no va voler atendre el col·lectiu d'educadors en llegir al fons de l'aula un cartell on deia: "la llei d'educació ens fa fàstic". Únicament, el conseller els va fer saber que "es tracta d'una norma que ha decidit la ciutadania de Catalunya" i va marxar sense deixar expressar cap paraula als mestres al·legant que "en aquests termes no estic disposat a mantenir cap conversa".

L'AMPA rebutja la llei

En canvi, Maragall sí que va accedir a parlar amb l'AMPA del CEIP Taquígraf Garriga, que li va lliurar en mà una carta on s'exposaven arguments en contra de la reforma educativa, com ara que la llei "no ha tingut en compte que som un país mediterrani a l'hora de definir el calendari escolar, que no permet la jornada intensiva de juny i fa que els nostres fills hagin d'estudiar amb temperatures que poden arribar als 32 graus centígrads", o bé que "la setmana blanca de febrer no deixa compatibilitzar la feina dels pares amb el fet de tenir cura dels fills". Maragall, tot i així, no va voler conversar amb l'associació perquè va considerar que el debat envers la llei "fa temps que és tancat".

El conseller d'Educació va defensar la reforma explicant que aquesta "es basa en criteris pensats estrictament i exclusivament per millorar l'educació dels nostres nois i noies", i va afegir, a més a més, que "quan faci temps que s'hagi aplicat podrem observar els beneficis d'aquesta nova Llei d'educació. És bo per a tothom, alumnes, pares i mestres, que a poc a poc ens hi anem adaptant", va afirmar Maragall.