A final d'any l'Ajuntament de Martorell té previst finalitzar les obres del Museu Muxart a la Casa Par, que van començar el mes de febrer passat. Aquest nou equipament, que recopilarà l'obra del pintor martorellenc Jaume Muxart, s'ubicarà a l'edifici de la Casa Par, davant de la plaça de les Hores. L'any 1991, el consistori va protegir la Casa Par com una edificació d'interès de sòl urbà, com a testimoni de l'evolució del poble. Les obres es van adjudicar a la UTE Estudis i Projectes de la Vall SL, amb un pressupost total d'execució de 481.832,25 euros.

Amb motiu de la construcció del futur Museu Muxart, l'Ajuntament de Martorell i Jaume Muxart i Domènech, fill predilecte de Martorell, han signat un conveni de col·laboració per a la cessió de l'obra més significativa de les diferents etapes del pintor. En el conveni s'estipula que Muxart cedirà a l'Ajuntament l'ús de gairebé setanta obres representatives de tot el seu recorregut artístic, durant un termini de vint anys.

El nou Museu Muxart també disposarà de documents personals de l'artista com fotografies, catàlegs, notes de premsa i documents personals, material audiovisual, llibres de la seva biblioteca particular, i altres objectes d'interès relacionats amb la seva obra artística, que permetin millorar el coneixement del pintor, tant des del vessant artístic com humà.

Les obres del pintor s'exposaran de manera permanent al Museu Muxart i l'Ajuntament de Martorell elaborarà un catàleg de l'obra. L'objectiu és que l'espai sigui dinàmic i participi en la promoció i divulgació de l'art contemporani.

D'altra banda, l'any 1994, el consistori martorellenc va inaugurar una sala amb el nom de l'artista al Centre Cultural, al barri del Camí Fondo. Recentment, acompanyat per l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i la regidora de Cultura, Maria Hinojo, el pintor Jaume Muxart va visitar, per primera vegada, l'antiga Casa Par on s'ubicarà el museu que s'inaugurarà durant la primavera vinent. En la planta primera, hi haurà tres sales per ubicar-hi exposicions i un magatzem. La sala més gran acollirà el centre d'interpretació on s'explicarà la història de la Casa Par i la vida de Muxart. A la planta sotateulada, hi haurà un espai per a tallers, un arxivador i una sala de reunions.

Aquest nou equipament s'ubicarà a l'edifici de la Casa Par, davant de la plaça de les Hores. L'origen de la construcció de l'edifici és de l'època medieval i reflecteix l'evolució de la tipologia d'edificació de Martorell. El 1991, l'Ajuntament el va protegir com una edificació d'interès de sòl urbà, com a testimoni de l'evolució del poble. L'edifici presenta unes característiques especials per la seva topografia, ja que el jardí separava les cases de la muralla medieval.