El PP i Ciutadans han unit esforços a Martorell de cara a les eleccions municipals del maig. Els dos partits van escenificar la unió en un acte celebrat a la seu dels populars, amb la presència de Francesc Arpal, candidat del PP a les municipals, i Vicente Casal, que va encapçalar la candidatura de Ciutadans l'any 2007.

Francesc Arpal, alcaldable del PP per Martorell, va dir que l'objectiu és "incorporar totes aquestes persones que havien estat a les llistes de Ciutadans per mirar d'aconseguir tot aquest vot que no és nacionalista i que es trobaria una mica orfe. S'ha demostrat que anar per lliure no ens va bé ni al PP ni a Ciutadans". Arpal va afegir que "en les darreres autonòmiques el PP va obtenir 1.160 vots, mentre que entre C's i PxC hi ha una bossa d'un miler de vots que volem captar. L'objectiu és ser decisius en el futur govern de Martorell".

D'altra banda, l'actual número dos de la llista del PP, Vicente Casal, alcaldable de Ciutadans l'any 2007, va assegurar que "som l'única opció no nacionalista seriosa perquè el PSC és un partit que està enfonsat. Actualment, a Martorell només són minories ultraminoritàries radicals o bé són partits que quan han governat han demostrat que no estan a l'alçada. El PP representa totes aquelles veus no independentistes liberals. Un projecte ambiciós que no té sostre i amb el qual aspirem a tot". De fet, Vicente Casal va presentar-se com a alcaldable de Ciutadans a les municipals del 2007 amb qui va aconseguir 470 vots i posteriorment va dimitir del partit i es va incorporar a UPyD, de Rosa Díez. Ara, ha fitxat pel PP de Martorell. Sobre aquest fet, Casal afirma que haver canviat de sigles diversos cops no significa que hagi canviat d'idea.

A l'acte va assistir el portaveu adjunt al Parlament i vicesecretari d'organització del PP, Josep Llobet, que va dir que "el PP és un partit integrador en el qual sempre tenim les portes obertes a aquelles persones que venien de projectes en el seu moment equivocats, molt personalistes i que busquin un projecte integrador, de futur, que defensi la catalanitat del partit, però que també pertany a Espanya, que defensi la llibertat de la llengua i la llibertat de triar-la al col·legi".