Mig miler de persones van omplir l'Ateneu Igualadí ahir al vespre en la presentació de Marc Castells com a alcaldable de CiU a Igualada. El President de la Generalitat, Artur Mas, va introduir el candidat i va assegurar que "aconseguiràs el teu objectiu (ser alcalde) més ràpid que jo". Castells va arrencar amb un discurs en què es va postular com la garantia que canviarà el model econòmic i urbanístic igualadí. En aquest sentit, el convergent anuncia la paralització del nou sector residencial a Fàtima per reconvertir-lo en un espai per la instal·lació d'una gran empresa.

En un acte de poc més d'una hora, Castells va ser el protagonista principal, després d'un breu parlament del President de la Generalitat. Mas recorda que "el 2007 vaig dir-li que s'havia de presentar, no per guanyar, sinó per fer-ho el 2011". El màxim mandatari de la Generalitat assegura que "si Marc Castells és alcalde d'Igualada, tindrà fil directe amb mi, sense intermediaris, quan la situació de la ciutat ho requereixi". Mas apunta que "en aquests casos, no tot es demanar diners, a vegades, hi han aspectes que cal resoldre liquidant tràmits o passos innecessaris".

En el seu torn, Castells va reprendre aquest aspecte. Mas el situa com un home que "té tres prioritats per a Igualada, quan li ho vaig preguntar: l'economia primer, després l'economia i també l'economia. I això, és un bon senyal". El candidat igualadí promet eliminar barreres burocràtiques perquè "enlloc sigui més fàcil crear una empresa que a Igualada".

L'actual president del Consell Comarcal agraeix a Mas "haver confiat sempre en mi". Castells afegeix com a bases del seu projecte "la transparència i el consens". Remarca que no es produiria el que va passar amb el POUM del govern de l'Entesa suspès l'any passat, "que va fracassar per no tenir consens amb la ciutadania. No pot ser que hi hagués igualadins que haguessin de gastar diners per oposar-se al pla urbanístic de l'Ajuntament".

Insistint en un canvi de model econòmic, Castells parla de "mantenir i fer venir empreses" i d'aprofitar "el polígon industrial que tenim, amb el Pla 40x10: 40 empreses petites i mitjanes amb deu treballadors". En la línia de la contraposició amb el model actual, Castells posa sobre la taula descartar l'àrea residencial estratègica de Fàtima "perquè no fan falta 634 habitatges quan tenim 3.000 pisos buits. Aquella és una zona privilegiada, i ha de ser un espai perquè s'hi instal·li una gran empresa" que generi llocs de treball, un altre dels punts essencials del seu discurs.