L'oposició d'Igualada (PSC, PP i ICV) portarà al ple de dimarts que ve una moció favorable a la instal·lació del Consorci de la Zona Franca a Òdena. S'instarà el govern (CiU i ERC) a sumar-s'hi per fer pressió a l'Ajuntament d'Òdena, del mateix color polític, que segueixi amb el POUM que preveu la plataforma logística del consorci.

La moció arriba després que, les darreres setmanes, tant l'alcalde d'Òdena com el tinent d'alcalde, Carles Casanova (ERC), i Pep Solé (CiU) hagin reclamat el respecte per l'autonomia municipal d'Òdena i que no hi hagi ingerències des de fora per temes urbanístics que atenyen al poble.

En canvi, els partits de l'oposició igualadina recorden que el projecte de la superfície industrial a Can Morera ja es preveia al Pla Territorial de les Comarques Centrals i al Pla Director de la Conca d'Òdena.

La moció insta a "donar ple suport al desenvolupament del projecte industrial del Consorci de la Zona Franca i de l'Incasòl a Can Morera i Cal Sanador". La intenció de la moció és que "Igualada adopti una posició clara al respecte després de veure amb preocupació" que el govern d'Òdena vol "paralitzar el projecte". Reclamen que el convergent Marc Castells, alcalde d'Igualada, adopti "una posició oficial" al respecte, sobre una infraestructura que "no es pot deixar escapar" i que "des d'Igualada cal recompondre el consens amb els diferents agents socioeconòmics de la Conca d'Òdena".