Els nous locals parroquials de Santa Maria, inaugurats aquest dijous, acullen fins al 31 de desembre una mostra sobre el procés creatiu en l´obra religiosa de l´artista igualadí Miquel Llacuna. «Amb aquesta exposició hem aconseguit quelcom extraordinari», apunta el rector de Santa Maria, mossèn Josep Massana. «No es tracta de mostrar el resultat final, com fan la majoria d´exposicions, sinó tot el procés que l´artista ha recorregut fins arribar a l´obra definitiva», apunta.

La mostra proposa un recorregut per veure els processos i la gestació de les obres religioses de Miquel Llacuna, des dels primers esbossos, passant per l´evolució i, en alguns casos, el resultat final. Tal com apunta el curador de l´exposició i nebot de l´artista, Pau Llacuna, l´objectiu és que el visitant pugui «endinsar-se en l´interior de l´artista, fer el camí que ell va fer fins arribar a la realització final».

En el cas de Miquel Llacuna, es tracta d´un procés «meticulós, metòdic, curós, primmirat», apunta Pau Llacuna. Mossèn Josep Massana, rector de Santa Maria, destaca una «autoexigència extraordinària», i apunta similituds entre l´artista igualadí i el pintor renaixentista Miquel Àngel, «sobretot pel nivell d´estudi del cos humà, la postura i la composició».

De molts projectes se´n conserva pràcticament tot el procés, gràcies a la viuda de l´artista, MºÀngels Ribalta, que va guardar rigorosament tots els treballs. «Veure el procés ens ha d´ajudar a entendre millor el que hem vist moltes vegades en el dia a dia, per valorar-ho més i entendre-ho millor. Així, potser ens ho farem més nostre i ho apreciarem més», expressa Pau Llacuna, curador de l´exposició.

L´obra de temàtica religiosa és potser la part més completa i important de Miquel Llacuna, el seu vessant artístic on hi ha més estudi i dedicació. Moltes de les obres encara es poden visitar al seu lloc original, a la basílica de Santa Maria i a la capelleta de la Verge de Montserrat, situada al passatge de Galí d´Igualada.