La xifra de visitants al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia va créixer el 60% el 2011, segons la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament d'Igualada va destacar ahir que, Barcelona ciutat a banda, els 49.856 assistents de l'any passat situen el museu anoienc com el tercer amb més usuaris de la província, darrere el Museu de Badalona i el Museu de les Mines de Gavà.

L'equipament igualadí ha escalat quatre posicions, ja que en el rànquing del 2010 era el setè, i actualment manté una ràtio alta (1,3) pel que fa a l'índex d'usuaris en relació a la població. D'altra banda, el Museu Molí Paperer de Capellades va caure una posició, i se situa ara en la desena d'aquest rànquing, amb 26.311 usuaris, però amb una ràtio molt alta (4,79). Finalment, el Museu del Traginer d'Igualada, un espai privat en perill per manca de finançament, va rebre 3.820 visitants el 2011.

Segons l'Ajuntament d'Igualada, els visitants a la col·lecció permanent del Museu de la Pell van caure una mica, el 3,5% menys, però les activitats paral·leles van créixer el 24% (tallers escolars o familiars i visites guiades). El regidor de Cultura de l'Ajuntament, Josep Miserachs, va destacar també el paper del museu com a epicentre d'activitat cultural i associativa al barri del Rec, l'espai de moda de la capital de l'Anoia. "Un punt d'acollida d'iniciatives municipals i d'entitats, que s'ha traduït en un augment molt rellevant de la seva utilització com a espai públic", va afirmar Miserachs, esmentant esdeveniments com ara La Mostra, el Festival Zoom, els tallers de Sant Faust, el Rec.0 o el Saló de la Infància.

D'altra banda, el regidor de Cultura, Josep Miserachs, va remarcar també la consolidació dels tallers adreçats al públic familiar que es realitzen un diumenge al mes i que, a partir del setembre, l'Ajuntament estudia repetir cada cap de setmana. El govern de Marc Castells té projectat un nou Centre d'Interpretació de la Pell de Qualitat en una adoberia a tocar del Museu.