62.240 persones han visitat el Museu de la Pell d'Igualada durant el 2012. Aquesta xifra representa un increment del 26% respecte l'any anterior, quan hi van accedir 49.410 persones. L'augment de públic més rellevant s'ha constatat en les exposicions temporals (+71,6%) que, juntament amb les visites a les sales permanents, han aconseguit pal·liar la disminució dels visitants escolars. El regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament, Josep Miserachs, s'ha mostrat "satisfet" dels resultats i ha afegit que els igualadins "s'estimen cada cop més el seu museu i l'integren com un escenari important de lleure i cultura". El consistori ha mostrat el seu compromís "per fer créixer encara més la instal·lació".

Pel que fa als visitants, les persones que han accedit a les exposicions permanents i temporals que ha programat el Museu de la Pell d'Igualada durant el 2012 ha incrementat el 32,2% respecte de l'any anterior. L'equipament ha aconseguit frenar el descens de visitants d'escolars (-10,38%) i de grups (-0,42%) mitjançant l'augment del públic individual a les sales permanents (+38,4%) i, sobretot, pel notable increment de públic a les exposicions temporals (+71,6%). Pel que fa als esdeveniments o la cessió de la instal·lació per a altres usos, també hi ha hagut una tendència positiva, amb 34.178 usuaris, mentre que l'any 2011 la xifra va ser de 28.770. Això representa un augment del 15,8%.

Més visitants individuals, menys escoles

La tendència general d'una menor mobilitat dels grups escolars s'ha fet notar. Així, s'ha detectat que les activitats que tenen un preu superior són les que més s'han vist afectades (-12,5%), mentre que les visites guiades sense cap activitat addicional han notat un descens menor (-7,9%).

Com a contrapartida, s'ha detectat un increment dels visitants individuals en les exposicions temporals, amb propostes com ara 'Vida Aquàtica', amb 4.632 visitants o el 'FineArt,' amb 3.135.

Més patrimoni de la ciutat

L'any 2012, el Museu de la Pell ha reforçat les propostes de visites a espais patrimonials locals. En aquest apartat, cal destacar les visites guiades i els tallers a la Vila romana de l'Espelt, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, on més de 300 persones, especialment grups escolars, han pogut conèixer aquest jaciment. Actualment el Museu també gestiona les visites i activitats a Sant Jaume Sesoliveres i al Gasogen de Cal Pasqual.

Punt de trobada de cultura i esdeveniments

La dinamització del barri del Rec ha comportat que el Museu es signifiqui com un espai central de referència. La potenciació d'activitats organitzades per l'Ajuntament i l'Institut Municipal de Cultura (IMC) ha propiciat que el Museu aculli i participi d'esdeveniments com ara La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, el Troc, el Mercat de Lletres, la recepció dels Ambaixadors d'Igualada, o bé accions de col·laboració amb entitats com les diferents jornades i activitats del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. També han tingut una bona acollida les activitats escolars del Festival Zoom o la celebració dels quaranta anys del CEIP Emili Vallès.

Un altre capítol que ha augmentat representa el lloguer d'espais per a sessions publicitàries, per convencions d'empresa i per esdeveniments com ara els REC Stores.