L'empresa de la coneguda dissenyadora Sita Murt, Esteve Aguilera SA, ha presentat una Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà la totalitat de la plantilla. La caiguda del consum intern i la conseqüent baixada de la producció són al darrere d'aquesta mesura que han hagut de prendre els responsables de la firma per afrontar la delicada situació. La direcció indica que al llarg d'aquest any s'intentarà redreçar els números de l'empresa obrint la comercialització dels dissenys a altres països.

L'expedient es començarà a aplicar a partir del 15 d'abril i s'ha signat amb vistiplau dels treballadors. L'ERO contempla la reducció del 25% de la jornada dels 36 empleats de l'empresa al llarg d'un any. Això vol dir que fins l'abril del 2014 tots els treballadors patiran una reducció de jornada durant 180 dies. El director general de l'empresa de l'igualadina Sita Murt, Miquel Ramis, destaca que amb aquest ERO "no es contempla cap acomiadament".

La direcció assenyala que no es reduirà la jornada de tota la plantilla a la vegada i que a cada treballador se li aplicarà l'expedient de regulació depenent de les necessitats de la producció. Ramis vol deixar clar que l'ERO afecta concretament els treballadors de l'empresa ubicada a la capital anoienca, Esteve Aguilera SA, -la seu i nau capitana de la marca Sita Murt- i no el personal de les botigues on es ven la roba de la coneguda dissenyadora.

Els responsables de l'empresa esperen que amb l'ERO hi hagi "una flexibilització" de les despeses i que durant el proper any es pugui donar un petit respir a les xifres de l'empresa. "Necessitàvem aplicar l'expedient de regulació per contrarestar la caiguda de les vendes que s'ha experimentat". Al darrere de la decisió dels responsables de la firma igualadina hi ha la baixada del consum en el mercat estatal.

El director general afegeix que l'empresa necessitava disminuir les despeses i que la fórmula ha estat reduint en els costos de personal. "S'ha fet de forma negociada amb els treballadors i amb la premissa d'evitar acomiadaments". Amb l'ERO s'intenta mantenir la totalitat dels empleats. A partir d'ara s'aplicaran mesures per redreçar la situació, però Ramis -tot i mostrar-se confiat- diu que la voluntat és que ningú hagi de marxar de l'empresa en el futur, "però tenint en compte els temps que corren no es pot assegurar res al cent per cent".

Els dissenys de la reconeguda dissenyadora d'Igualada s'han passejat per les principals passarel·les de l'estat espanyol -com la Gaudí de Barcelona i la Cibeles de Madrid-, han estat presents en els principals salons de moda de tot el món i gaudeixen d'un prestigi indiscutible en el sector.