L'alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, ha explicat que, tot i haver-se pressupostat per a aquest any un crèdit de 665.000 euros, creu que el consistori no haurà de demanar a les entitats bancàries aquesta quantia de diners, que ha de servir per sufragar la part executada de la Llei de Barris. La fórmula, l'estalvi. El mandatari explica que les previsions són que al llarg d'aquest any s'aconsegueixi un estalvi de 522.000 euros, i s'ha de tenir en compte que en el pressupost ja s'inclou un superàvit per a final d'any de 70.000 euros. És per aquest motiu que Alquézar espera que el deute no es dispari fins al 90% a final d'any.

"Hi figura aquest crèdit perquè hem previst el pitjor dels escenaris possibles", comenta. Algunes de les obres engegades l'any passat en el marc de les millores a la via pública per la Llei de Barris es van parar a l'espera que la Generalitat faci noves transferències a l'administració local per portar a terme aquestes tasques. D'aquesta manera romandran a l'espera part de la millora dels carrers del nucli històric i les obres de Cal Farrés. L'Ajuntament diu que finalitzaran les tasques de la plaça Girona i ja han tocat a la fi altres obres, com les del carrer Major i el parc Bató i el carrer Torrent.

Tot i l'estalvi -que s'ha de veure si es compleix en la seva totalitat- encara quedarà una quantitat important de diners per arribar als 665.000 euros. L'alcalde diu que es demanarà a la Diputació de Barcelona uns crèdits que atorga als ajuntaments a deu anys i a inte- rès del 0%. Espera que la quantia de l'ajut sigui d'entre 200.000 euros i 300.000. Si tot i això encara faltessin diners, Alquézar reconeix que ha mantingut contactes amb entitats bancàries perquè l'interès dels crèdits no superi el 8%.