Els Mossos d'Esquadra han enxampat quatre joves, d'entre 21 i 29 anys, veïns de Barcelona com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en una escola de la Llacuna (Anoia). Els agents van detenir-los mentre feien un control policial a l'autovia A-2, dins del terme municipal del Bruc. Els mossos van aturar el vehicle i van veure que els joves estaven molt nerviosos. Els agents van decidir escorcollar el cotxe i a dins del vehicle van localitzar cinc ordinadors portàtils - alguns amb un adhesiu del Departament d'Educació- i dues càmeres digitals. Els detinguts, tots amb nombrosos antecedents, van passar el 14 d'abril a disposició del jutjat, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten a la matinada del 13 d'abril quan els mossos estaven fent un control policial de prevenció de robatoris al quilòmetre 573 de l'autovia A-2, dins del terme municipal del Bruc. Els agents van aturar un vehicle ocupat per quatre persones i van veure que els joves es posaven molt nerviosos quan anaven a ser identificats.

Aquest fer va fer sospitar als agents i, per aquest motiu, van decidir escorcollar el vehicle. A l'interior del cotxe van trobar-hi cinc ordinadors portàtils, dues càmeres digitals i diverses eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris. Davant d'aquesta troballa, els agents van demanar sobre l'origen dels ordinadors i els lladres només van donar versions contradictòries i poc creïbles. Els policies van comprovar que alguns dels ordinadors portaven un adhesiu del Departament d'Educació.

Després de diverses comprovacions, els agents van confirmar que els aparells havien estat sostrets d'una escola d'educació primària del municipi de la Llacuna. Per això, els quatre joves van ser detinguts per un delicte de robatori amb força. A més, els agents van observar que un dels detinguts, el conductor del vehicle, mostrava signes externs de trobar-se sota els efectes d'alguna mena de droga i va donar positiu a la prova de drogotest. Per això, els agents van presentar una denúncia administrativa i van immobilitzar el vehicle.

Els quatre lladres, Francisco Javier G., de 21 anys, Gonzalo M., de 28 anys, Marcos S., de 29 anys, i Cristian R., de 22 anys, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada el passat 14 d'abril el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.