L'Institut Municipal de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada ha començat el compte enrere per celebrar una altra edició dels Premis Ciutat d'Igualada que s'entregaran el mes de novembre. En aquest sentit, ja ha sortit la convocatòria de les bases dels guardons per a aquest any 2013, que van dels 1.350 als 4.200 euros. Els premis segueixen la mateixa estructura que els de l'any passat, quan es van readaptar algunes categories i temàtiques. D'aquesta manera, hi tornarà a haver vuit categories diferents, que porten el nom d'un igualadí il·lustre vinculat a la temàtica: art digital Jaume Graells, composició musical Paquita Madriguera, compromís social i cívic Mossèn Còdol, disseny Gaspar Camps, fotografia Procopi Llucià, investigació Jaume Caresmar, poesia Joan Llacuna i recerca Doctor Joan Mercader.

El regidor de Promoció Cultural, Josep Miserachs, ha volgut fer especial menció del premi de fotografia, ja que enguany la temàtica sobre la qual hauran de presentar les seves obres els participants és el barri del Rec. Miserachs destaca que "gràcies a això la ciutat podrà tenir un recull d'imatges de l'interior i exterior de les adoberies del barri, que esperem que sigui molt reeixit".

D'altra banda, l'Ajuntament també ha convocat una altra edició de la beca Igual'Art, que té com a objectiu promoure la creació artística entre els igualadins i igualadines. La beca és dotada de 2.000 euros i s'hi pot participar de manera individual o col·lectiva a partir dels 18 anys. El termini per presentar els projectes acaba el 5 de juliol i tota la informació es pot consultar a igualada.cat.