06 de juny de 2013
06.06.2013

Desestimen el permís per fer prospeccions d'urani a l'Anoia

L'empresa australiana Berkley Resources no ha presentat la informació requerida pel departament d'Empresa i Ocupació

06.06.2013 | 13:41
Vista aèria de l'Alta Anoia | ACN

El Govern ha decidit desestimar la sol·licitud de l'empresa australiana Berkley Resources per fer prospeccions d'urani a vuit municipis de l'Alta Anoia i un del Solsonès. Segons ha informat el departament d'Empresa i Ocupació, la multinacional no ha presentat tota la informació requerida i, per aquest motiu, s'ha decidit desestimar l'aprovació dels permisos i arxivar l'expedient. Ara, la multinacional australiana podria presentar un recurs. El cas ha generat molta preocupació als nou municipis afectats que, entre d'altres qüestions, temien que les prospeccions poguessin provocar emancions de gas rodó, un element radioactiu estretament lligat a l'urani.

Fa prop d'un mes que es va conèixer que la multinacional australiana Berkley Resources havia demanat permís a la Generalitat per fer prospeccions d'urani a 9 municipis de l'Anoia (Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Veciana, Sant Martí Segueioles, Els Prats de Rei, Calaf, Calonge de Segarra i Sant Pere de Sallavinera) i al municipi solsoní de la Molsosa. Aquest anunci va generar molta preocupació al territori i els consistoris afectats van mostrar la seva oposició a aquesta pràctica.

Ara, el departament d'Empresa i Ocupació ha desestimat aquest permís per manca de documentació. Segons fonts del departament, el Govern va requerir a la multinacional australiana que ampliessin la documentació perquè no era suficient però l'empresa no ha presentat tot el material requerit. Per això, el Govern ha procedit a desestimar l'aprovament els permisos i a arxivar l'expedient. Ara, però, l'empresa podria presentar un recurs a aquesta decisió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook