26 de juny de 2013
26.06.2013

El 'Vol de tapes', la novetat de l'European Balloon Festival

El certamen tindrà lloc del 10 al 14 de juliol

26.06.2013 | 14:18

Prop de cinquanta globus aerostàtics d'arreu del món participaran en la 17a edició de l'European Balloon Festival, que se celebrarà del 10 al 14 de juliol a Igualada. Com a novetat, s'ha programat l'esdeveniment 'Vol de tapes', una ruta de tapes per 24 bars i restaurants del centre d'Igualada amb l'objectiu de donar a conèixer la gastronomia local als visitants del festival. A més, es consoliden les activitats culturals i festives al centre de la ciutat que es duran a terme dins de teles de globus reciclades que reben el nom d'Iglús de Vent. Un piromusical nocturn i l'encesa de tots els globus de forma simultània clouran el festival, justament amb un concert gratuït de la formació Obrint Pas.

Globus vinguts de Nova Zelanda, Anglaterra, Alemanya, França o d'arreu de l'Estat competiran en la 17a edició de l'European Balloon Festival (EBF), que se celebrarà del 10 al 14 de juliol a la capital de l'Anoia . Els globus inscrits, com ja és tradició, realitzaran diverses proves com la de La Llebre - en què els globus han de perseguir un globus 'llebre' que s'ha enlairat primer- i també la de la Meta del Jutge - en què els pilots han de volar des del camp d'enlairament fins a una diana a partir d'unes coordenades.

A banda de la competició oficial, el festival continua apostat per les activitats paral·leles amb l'objectiu el certamen reverteixi en la ciutat. Per això, per segon any consecutiu s'instal·larà la Zona Village, destinada a les empreses relacionades amb el món aeronàutic, i també la Fun Zone, un espai ubicat al costat del camp de vol i on s'organitzaran diverses activitats per a tots els públics.

A més, aquest any es consolida el projecte dels Iglús de Vent, unes teles de globus reciclades que es converteixen en construccions efímeres per acollir diferents activitats culturals. S'instal·laran Iglús de Vent a diferents localitzacions de la ciutat com ara al Mercat de la Masuca, la Biblioteca Municipal o l'església de Santa Maria. Entre les activitats que s'hi duran a terme, hi haurà actuacions musicals, tallers de bombolles o un taller de meditació. A més, durant el festival es vendran bosses amb tela de globus reciclat que es faran "a mida" per a cada visitant.

Com ja és tradició, el festival manté un dels plats forts per a la cloenda: el 'Night Glow Piromusical'. Dissabte a la nit hi haurà l'encesa conjunta de tots els globus participants al festival que anirà acompanyada d'un piromusical. A més, tot seguit el grup de música valencià Obrint Pas oferirà un concert gratuït.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat que es tracta d'un festival "punter" a Europa i que el repte principal és que "la ciutat pugui gaudir d'aquesta festa". Per això, ha expressat, "volem que la ciutat se n'aprofiti i en gaudeixi i que la marca 'Igualada ciutat dels globus' quedi en l'imaginari col·lectiu dels ciutadans de Catalunya però també d'arreu d'Europa".

El primer 'Vol de Tapes'

Una de les novetats principals de la 17a edició de l'European Balloon Festival serà una ruta de tapes per diferents establiments del centre de la ciutat sota el nom 'Vol de Tapes'. Amb l'objectiu de donar a conèixer la gastronomia local, 24 bars i restaurants han preparat una selecció de tapes dissenyades especialment per a aquest esdeveniment. El preu serà de 2,5 euros i inclourà una tapa i una beguda.

Una de les organitzadores de l'esdeveniment, Marian Guerrero, ha destacat que la proposta va sorgir "per la necessitat de fer que la gent de l'EBF pogués gaudir del centre de la ciutat i una bona opció era donar a conèixer la gastronomia que tenim aquí". Les persones que degustin les també podran participar en un concurs on podran votar la millor tapa i entrar en un sorteig de tres premis: un vol en globus, un tauleta digital i un lot de productes de la terra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook