Ahir al migdia es va inaugurar la nova biblioteca pública de Capellades, ubicada entre els carrers del Pilar i de la Canaleta i la plaça Verdaguer, al centre de la vila. És un edifici amb una superfície útil de 734 m2 distribuït en quatre plantes i una terrassa. El cost total ha estat d'1.650.130 euros aportats per la Generalitat de Catalunya (611.817,14), la Diputació de Barcelona (581.899,41) i l'Ajuntament (456.414,21). La Biblioteca El Safareig disposa de serveis d'informació i préstec, accés públic a Internet, àrea de música i zona Wi-fi, i disposa d'un fons de 10.000 volums, 2.300 audiovisuals, 61 revistes i 4 subscripcions a diaris.

Abans de la inauguració hi va haver una cercavila que va finalitzar a l'entrada de la biblioteca. L'alcalde, Marcel·lí Martorell, va afirmar que "avui és un dia històric per al municipi en poder-se incorporar a la xarxa de biblioteques de Catalunya", i va afegir que ha estat "una obra col·lectiva", ja que "s'ha pogut realitzar gràcies a l'esforç de diferents partits polítics, alcaldes i equips de govern de colors diversos". El president de la Dipu- tació, Salvador Esteve, va encoratjar els vilatans a treure'n profit perquè "en formar part de la xarxa de biblioteques de la Diputació es té accés a milions de llibres i documents. És molt important inaugurar biblioteques, perquè és un fet que demostra que el país avança en cultura i educació".

En la mateixa línia es va mostrar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va dir que és important obrir nous equipaments culturals "sobretot després dels estudis publicats recentment on es diu que a l'estat espanyol la comprensió lectora està a un nivell molt baix". Per a Mascarell, "s'ha tardat cent anys a aconseguir una xarxa de biblioteques eficient. Aquest ha de ser un dels pilars que ens ha de fer més democràtics".

La Biblioteca El Safareig -que fa el número 368 del Sistema de Lectura Pública de Catalunya- té com a origen la biblioteca que es va crear el 1995 després de la municipalització del centre de l'antiga xarxa de La Caixa. El Safareig fa referència a un element patrimonial que s'ha conservat de l'edifici que ocupava anteriorment el solar i s'ha escollit a través d'una votació popular. L'edifici té quatre plantes amb una terrassa que també pot tenir un ús independent de la biblioteca. En el soterrani hi ha una sala polivalent amb capacitat per a una cinquantena de persones i un magatzem.