El ple de l'Institut d'Estudis Catalans va aprovar la incorporació del professor olesà Ramon Pasqual com a nou membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans en la secció Històrico-Arqueològica de l'entitat. Amb ell, també entren a l'IEC com a nous membres Ernest Belenguer (València, 1946, historiador) i Albert Rossich (Girona, 1952, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona).

En la mateixa sessió, l'estudiós alguerès Antoni Nughes es va incorporar a secció de Filosofia i Ciències Socials com a membre corresponent, al costat de Christier Laurén. I, per últim, Gonzalo Giribet és nou membre corresponent de la Secció de Ciències Biològiques.

Ramon Pinyol (Olesa de Montserrat, 1953) és professor de la facultat de Traducció, Educació i Ciències Humanes de la Universitat de Vic i director de la càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la mateixa Universitat. La seva docència i la seva activitat investigadora universitàries s'han centrat en la literatura i la cultura vuitcentistes, en general, i en l'obra de Jacint Verdaguer, en particular, i més en concret en l'estudi i l'edició de l'obra i en la repercussió internacional coetània i posterior. Ha coordinat el grup de recerca Edició de Textos Literaris Contemporanis i actualment coordina el de Textos Literaris Contemporanis: Estudi, Edició i Traducció.

Pinyol ha dirigit els projectes "Jacint Verdaguer: Edició crítica, fonts, context i recepció" i "Verdaguer: edició crítica i recepció hispànica i internacional", i dirigeix ara els projectes "Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció" i" L'obra i la figura de Jacint Verdaguer: elaboració d'edicions crítiques i filològiques i estudi de llur recepció nacional i internacional coetània i posterior".