L'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) sobre les despeses de l'alcalde de Montbui, el socialista Teo Romero, al capdavant dels Fons Català de Cooperació explica com el polític va fer diferents viatges a càrrec d'aquest ens amb despeses que no estaven justificades, segons que va publicar en la seva edició d'ahir el diari El País. Romero està imputat per aquest cas i haurà de comparèixer davant el jutge per aclarir els fets, tal com ja havia publicat Regió7. L'alcalde sempre ha defensat la seva acció i assegura que tot és degut a la negligència en portar els comptes bé de funcionaris del mateix Fons Català de Cooperació.

La imatge de l'alcalde de Santa Margarida de Montbui està tocada. L'esmentat informe explica que Romero va visitar 25 països diferents d'arreu del globus terraqüi; justifica la seva presència en congressos i conferències, però qüestiona que bona part dels viatges s'allarguessin més dies dels establerts en les trobades, fet que atribueix a la voluntat de combinar les 25 sortides amb dies de turisme a la zona de destinació. A més, en alguns dels viatges, Romero hi va anar acompanyat del que aleshores era alcalde dels Hostalets de Pierola.

L'acusació contra Romero és per unes despeses mal justificades o no justificades que pugen a gairebé 57.000 euros, que corresponen a estades amb finalitats turístiques, consumicions en locals d'oci nocturn, consultes a pàgines web d'adults i l'adquisició de records, segons l'informe.

La relació de l'Oficina Antifrau explica com Romero va anar a visitar 25 països, en una gira que va iniciar el 2007 a Nairobi (Kenya). Aquí hi va viatjar el gener del 2007 per assistir a un fòrum d'autoritats locals. Antifrau veu injustificada la presència de l'alcalde dels Hostalets i, més encara, que li pagués part de les despeses. Romero va passar com a despeses els vols a Nariokotome (on hi ha restes arqueològiques) i a Mara (una reserva natural).