Els Mossos d'Esquadra han detingut i imputat tres persones de procedència colombiana als quals els fan responsables de diferents robatoris a l'Anoia, el Penedès, els Vallesos i el Baix Llobregat.

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de l'Anoia van imputar, l'11 de juny, dos homes i una dona, d'edats compreses entre els 19 i els 29 anys, de nacionalitat colombiana i veïns de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), com a presumptes autors de dinou delictes de robatori amb força.

L'11 de març, els Mossos van detenir els tres imputats per tres robatoris amb força a l'interior de domicilis a Igualada. Va ser a partir d'aquesta acció que els agents van poder imputar els detinguts i relacionar-los amb altres robatoris que s'havien produït en els mesos anteriors en comarques properes a l'Anoia.

L'endemà de la detenció, es va fer una entrada i registre al domicili dels detinguts i durant aquest escorcoll es va localitzar una gran quantitat d'objectes de dubtosa procedència com joies, rellotges, roba, aparells electrònics (càmeres, ordinadors, aparells de so, tauletes electròniques), els quals van quedar intervinguts per tal de comprovar-ne l'origen. Era material que els havia de donar noves pistes en la investigació.

En aquell moment, un dels detinguts va ingressar a presó, el 14 de març, i els altres dos detinguts van quedar en llibertat amb mesures cautelars.

La investigació va continuar, ja que hi havia indicis que els presumptes autors podien haver comès més robatoris i la insistència dels agents els va dur a completar l'acció del grup. La investigació va permetre determinar que els objectes intervinguts es van sostreure en dinou robatoris amb força a l'interior de domicilis, comesos entre el setembre del 2012 i el març del 2014, arreu del territori català. Havien actuat a Sant Andreu de la Barca, Igualada, la Garriga, Cardedeu, Vilafranca del Penedès, Pallejà, Barcelona, Sabadell, Martorell, Mataró i l'aeroport del Prat de Llobregat.