"Ningú no ens podrà fer callar la nostra veu". La propietària de la frase és Vanesa González, alcaldessa de Vilanova del Camí, "alcaldessa socialista", reivindica. Ella i el seu grup municipal, al govern de Vilanova, estan totalment enfrontats amb l'executiva local, en una situació que a hores d'ara és "irreconciliable" i que cap instància superior del PSC no ha fet res en els darrers mesos per reconduir-ho.

L'executiva del partit demanava la setmana passada que l'alcaldessa entregués la seva acta de regidora, deslegitimant-la de la seva condició de líder socialista. De fet, l'executiva ha triat una altra candidata per a les properes eleccions, que, si res no ho evita, i ara per ara no sembla que res ho pugui evitar, rivalitzarà amb González per mantenir, 36 anys després, el projecte socialista a l'Ajuntament de Vilanova.

Ahir, Vanesa González i els tres regidors del seu grup que l'acompanyen al govern es van reivindicar com a socialistes. Aom, Volem ser i serem socialistes", va dir González. Es van situar al costat dels corrents crítics que hi ha dins del PSC, com ara el grup que impulsa el sector de Montserrat Tura, Moviment Catalunya. "Ens hem rebel·lat", va afirmar González, però sense abandonar ni el partit ni l'esperit que els porta a defensar els ideals socialistes. També es va mostrar disposada a arribar fins allà on calgui per defensar la llibertat d'expressió dins del partit socialista. "No ens callaran, perquè no volem deixar en mans de segons qui l'alternativa socialista", va sentenciar González.