Les unitats de salut internacional (USI) de la Catalunya Central de l'Institut Català de la Salut, que donen servei a les persones que viatgen a l'estranger, han atès des del començament d'any fins ara 965 usuaris, 226 més en comparació amb els atesos en el mateix període de l'any anterior. Els principals motius de consulta han estat el consell i la vacunació abans de viatjar a països considerats de risc per a la salut.

Des d'aquest any, els viatgers internacionals poden fer la seva petició per demanar hora a alguna de les unitats de salut internacional de l'ICS per Internet (www.ics.gencat.cat/salutinternacional). També es pot demanar telefònicament. La unificació d'aquest servei facilita l'accés dels usuaris a qualsevol de les tres unitats internacionals de la Catalunya Central, de manera que cada viatger pot escollir el centre on es vol visitar independentment del seu lloc de residència.

Segons l'últim informe, Tailàndia i l'Índia van ser els principals països de destinació de les 2.034 persones que es van visitar l'any passat a les USI de l'Anoia, Osona i el Bages-Berguedà, seguits d'Indonèsia com a nou país d'atractiu turístic. Destaquen també destinacions africanes, com el Senegal i Mali, i d'altres menys turístiques, com Ghana i Nigèria, en què el motiu habitual del viatge és visitar la família. De tota manera, gairebé el 50 % de les consultes van ser per demanar informació abans de viatjar a Amèrica i l'Àfrica.