Diu que ell només intenta "fer complir la llei" i que no és "cap fanàtic de banderes". Però el regidor de Força Masquefa, Juan José García Mora, va admetre ahir que ja feia temps que estava obsessionat per l'absència de la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, i que, el dia de la Hispanitat del 2011, va decidir penjar-ne una de grans dimensions que tenia a casa", amb la inscripció "España" amb lletres ben grosses.

García Mora, però, va negar haver atropellat els dos veïns que la van despenjar, i va oferir un sorprenent relat en què es va presentar com a víctima d'un atac "de sis o set energúmens" del qual es va haver de defensar a cops, tot i que sense atropellar ningú. Cap testimoni directe dels fets, però, no va validar la seva versió.

Davant d'una forta expectació mediàtica, l'Audiència de Barcelona va celebrar ahir el judici del cas, en què García Mora s'enfronta a penes de fins a 26 anys de presó per dos delictes d'intent d'assassinat. Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc el 12 d'octubre del 2011, quan l'acusat, que és regidor de la llista independent Força Masquefa i exregidor del PP, va atropellar intencionadament amb la seva furgoneta dos homes que acabaven de retirar la bandera espanyola que ell mateix havia penjat de forma rudimentària. Un d'ells, Jordi Isart, va resultar ferit greu per una fractura a la cama, i l'altre, Xavier Manuel, que havia estat regidor d'Urbanisme per Independents per Masquefa, va poder esquivar l'envestida del vehicle i va sortir-ne lesionat lleu.