16 de juliol de 2014
16.07.2014

Castells exigeix a l'Estat el deute al Consorci Sociosanitari d'Igualada

L'alcalde reclama el pagament de més d'un milió d'euros en subvencions pel residencial per a la gent gran ´Viu B2´

16.07.2014 | 14:46

L'alcalde i president del Consorci Sociosanitari d'Igualada, Marc Castells, ha assegurat que "ni la Generalitat ni el mateix Consorci tenen constància de les transferències econòmiques que el PP va anunciar el passat 9 de juliol". L'Estat té encara pendent el pagament de més d'1 MEUR en subvencions al CSSI per la construcció del residencial per a la gent gran 'Viu B2'. El Consorci, promotor dels habitatges inaugurats l'any 2012, tenia dret a 2'6 MEUR en subvencions dels quals ja ha rebut els gairebé 1'6 MEUR de la Generalitat, però encara no té els que corresponen a l'Estat i que són 142.000 euros d'una subvenció per eficiència energètica i 894.600 per a la promoció en règim de lloguer per 25 anys.

L'alcalde d'Igualada ha afirmat que "la nota de premsa difosa pel PP el passat dimecres on titulava que 'Fomento paga la subvenció de 142.000 euros al CSSI' és rotundament falsa". La informació afegia també que s'havien avançat més fons a la Generalitat, d'on havia de sortir part dels gairebé 900.000 euros restants pendents amb el CSSI.

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha confirmat per escrit aquest mateix dimecres a l'alcalde que l'Agència Catalana de l'Habitatge no ha rebut cap transferència de l'Estat per aquest concepte. Per això, Castells ha assegurat que "estem francament indignats perquè tenim un govern a Madrid que, no només no compleix amb els seus deutes, sinó que diu falsedats" i ha afegit que "no entenem com algú pot treure pit per una cosa que li toca fer i que ni tan sols ha fet".

El CSSI està regit ara mateix per un pla de viabilitat que té l'objectiu de reduir progressivament el seu deute i assegurar-ne la solvència econòmica, alhora que vetlla per la qualitat dels serveis prestats als seus usuaris. En conseqüència, Marc Castells considera que "no podem tolerar jocs ni bromes amb aquest tema, el consorci està fent el que li toca, la Generalitat ha complert els seus compromisos i aquí només està fallant el Ministeri". Per això, ha avançat que el Consorci interposarà un recurs contenciós administratiu a Madrid per reclamar el pagament íntegre del deute.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook