Els ajuntaments estan fent front a pagaments i compromisos que no els pertoquen, que estaven programats, pressupostats i aprovats que els assumissin altres administracions, fonamentalment la Generalitat i l'Estat. Aquesta setmana passada, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CiU), va apuntar cap al govern de l'Estat i cap al PP. El govern deu al Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) més d'un milió d'euros, dels quals ara la diputada al Congrés Dolors Montserrat ha anunciat que se'n pagarà una mica més del 10%, corresponent a una contribució de l'Estat per haver construït edificis sota criteris d'eficiència energètica.

L'alcalde va voler ensenyar les vergonyes d'altres administracions, encara que fos mirant només al PP. En algun moment de la roda de premsa es va mostrar colèric i va assegurar que des del PP s'estava enganyant els ciutadans. L'engany, però, té uns números que ha de pagar l'Ajuntament d'Igualada, i, indirectament, els igualadins.

En no tenir els diners promesos del govern de l'Estat, el CSSI va haver d'acudir als bancs per demanar diners. Això suposa que, per no haver cobrat la contribució de l'Estat entre el 2012 i el 2014, el CSSI va haver de demanar un crèdit que li ha costat 247.000 euros (220.000 euros d'interessos, i la resta, uns 27.000, de la comissió bancària i factura notarial del febrer del 2013, quan es va contraure el préstec).