El 14 de juliol, la direcció de la Fundació Residència Sant Joan de Déu de Martorell va comunicar als representants sindicals que aplicaria una reducció del 19% en els salaris dels treballadors de la residència. El sindicat CCOO ha denunciat les intencions de l'empresa i ha fet pública la seva critica. La reducció, segons fonts sindicals, afectaria la major part de la plantilla del centre.

CCOO ha emès una nota en la qual manifesta "el nostre rebuig total a la mesura proposada, ja que això significa l'incompliment de l'acord de subrogació subscrit entre la Fundació de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell i la Fundació de la Residència, aquesta última composta pels mateixos patrons, entre els quals cal destacar l'administració local de Martorell, que la presideix a través del seu alcalde, el convergent Salvador Esteve".

No és la primera vegada que es prenen mesures que afecten la retribució salarial de la plantilla. El sindicat manté que "la reiterada precarització de les condicions de treball, en la sanitat i àmbits com el sociosanitari, tindrà una repercussió directa sobre el servei de qualitat que avui es realitza als usuaris al centre".