Gairebé un centenar de persones es va concentrar ahir al vespre a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada acudint a la crida dels moviments Arran i Espai pels Somnis. És un dels pocs actes que s'han fet a la Catalunya Central en "suport i solidaritat" per al poble de Palestina. La concentració estava encapçalada per una pancarta amb el lema "Palestina lliure i rebel. Boicot Israel".

Durant l'acte es van fer onejar algunes banderes palestines, es va llegir un manifest i es van pintar cossos a terra en homenatge als "assassinats per l'estat colon i opressor d'Israel".

Els organitzadors, entre els quals el col·lectiu juvenil Arran i l'Espai pels Somnis, van titllar de "genocidi" l'ofensiva d'Israel a Palestina. La lectura del manifest va servir per recordar que han mort unes 1.100 persones, la gran majoria civils, en els vint dies d'intensos bombardejos israelians. Segons l'agència d'assumptes humanitaris de l'ONU, una quarta part de les víctimes són nens. L'exèrcit israelià ha perdut 43 soldats en els combats. Els impulsors de la concentració d'ahir afirmaven a la convocatòria que "la solidaritat és la tendresa dels pobles".