De moment, el grup de magrebins que ha reclamat a l'Ajuntament poder utilitzar gratuïtament el camp municipal d'esports de Calaf no s'ha sortit amb la seva. Les instal·lacions de la Unió Esportiva Calaf són de titularitat municipal, però l'Ajuntament va argumentar ahir davant del col·lectiu immigrant que qui ha de cedir horaris i espais és el club, que és qui té traspassada la competència de la gestió. El model fins ara havia funcionat, però l'Ajuntament es troba ara amb una petició d'un col·lectiu concret que, en principi, no pot atendre. A més, l'Ajuntament assegura que no disposa de cap altre espai públic per poder-lo destinar a aquest col·lectiu.

Els joves van sortir ahir decebuts de la reunió amb l'Ajuntament, tot i que de moment les portes no han quedat del tot tancades. Els joves amenacen de saltar la tanca del camp si es manté la situació.

Fins ara, aquest col·lectiu format íntegrament per nois immigrants jugava a Sant Martí Sesgueioles, però ha arribat l'estiu i la pista que hi havia al poble la volen per als seus veïns. Ha estat en aquest moment que ha aparegut la problemàtica a Calaf. L'Ajuntament va oferir el pavelló a 19 euros l'hora, però els joves no volen pagar.