29 de juliol de 2014
29.07.2014

Telefónica comença a posar fibra òptica a Igualada

Tant el govern municipal com la Unió Empresarial de l'Anoia celebren la decisió de la companyia

04.08.2014 | 07:45
Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l´Anoia, amb l´alcalde d´Igualada, Marc Castells

Telefónica iniciarà durant el mes d'agost el desplegament de la fibra òptica a Igualada i preveu cobrir el 85% del municipi abans del Nadal. El 15% restant són petits punts que actualment es troben en fase d'estudi i no es descarta arribar-hi posteriorment en una segona fase. La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a l'ADSL i, per exemple, descarregar i pujar continguts a 100 Mb. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra que la companyia "hagi estat sensible a la inquietud que els havíem transmès des de l'Ajuntament i des de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i que finalment hagin donat llum verd al desplegament".

De la seva banda, Blai Paco, president de la UEA, afegeix que "una ciutat de 40.000 habitants, en ple segle XXI, necessita unes connexions a l'altura del que requereixen els seus ciutadans però també la millora de la competitivitat de les seves empreses". A més, tant Marc Castells com Blai Paco destaquen el fet que Telefónica no només hagi previst cobrir les llars i empreses de zona urbana, sinó també el polígon industrial de Les Comes. La instal·lació de la fibra òptica és una iniciativa privada de la companyia Telefònica i, en conseqüència, la col·locació del cables no té cap cost per al consistori.

Prèviament a qualsevol acció, l'empresa instal·ladora sol·licitarà permís als propietaris dels immobles per entrar-hi el cablatge, una actuació que serà en tots els casos gratuïta per als ciutadans i que no ha de requerir cap obra física ni noves rases a la via pública. Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars es durà a terme pels passos existents del cablatge de telèfon de coure. Un cop efectuada la instal·lació, els clients que estiguin interessats en aquest servei d'Internet d'alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per contractar-lo.

"És important que els propietaris autoritzin la instal·lació de manera àgil, perquè així es facilita que arribi a tothom, ja que si un edifici no dóna permís, pot dificultar l'accés a l'edifici veí o dificultar que arribi el servei en aquella zona", ha assenyalat el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook