Del 14 al 17 d'agost Martorell viurà la Festa Major (#FFMartorell) amb un passeig del passat, les torres i castells i els fets del 1714 com a fil conductor. Entre les propostes més destacades hi haurà les actuacions de Blaumut, La Raíz o els musicals d'ABBA i Gerónimo Stilton i la presència dels castells amb la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca del Penedès. El pregó anirà a càrrec de l'actor Oriol Cruz, l'alter ego d'Andrés Iniesta al programa Cracòvia, de TV3.

Martorell ha estat considerat històricament la porta del pla de Barcelona i va tenir un paper destacat en moments decisius per a la història de Catalunya des de l'època romana fins a les guerres dels Segadors o la de Successió. La regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament, Cristina Dalmau assegura que "les torres de defensa i el castell de Sant Jaume, que donen personalitat i nom a la serra de les Torretes, són un clar exemple d'aquesta època. A través dels actes de la Festa Major podrem conèixer millor el nostre passat i el nostre patrimoni".

L'Artesanàlia serà una de les activitats vinculades al passat de Martorell sota el títol Érem, Som i Serem. Els Amics de l'Art proposen dibuixar torres i castells de llum i els infants es refrescaran a les aigües del castell del Centre Cultural convertit en un fossar ple d'aigua o jugaran al pati infantil del castell del Torrent de Llops. Tots els assistents a les activitats del Vilarfesta se'ls convida a lluir la disfressar de cavaller o donzella.

El pregoner, Oriol Cruz

La Festa Major s'encetarà amb el pregó d'Oriol Cruz, qui ha estat l'escollit per a l'ocasió. Conegut per ser l'alter ego d'Andrés Iniesta al programa al reeixit espai humorístic de Cracòvia, de TV3