L'Ajuntament de Martorell ha adaptat el seu programari a la normativa de factura electrònica i des de fa un mes ha posat a disposició dels seus proveïdors poder rebre les factures en format electrònic. Aquesta mesura alleujarà notablement els tràmits que han de fer els proveïdors a l'hora de presentar les seves factures i així s'estalvien de fer-ho de forma presencial. És un tràmit que s'inclou en el projecte de l'administració electrònica que serà vigent a partir del 2015.

Els darrers anys, amb l'entrada de l'era d'Internet a les administracions públiques, aquestes han experimentat una evolució extraordinària, basada en el desenvolupament de la innovació tecnològica, la reorganització administrativa i la millora contínua dels serveis públics.

El regidor de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de l'Ajuntament, Lluís Amat, explica que "un dels grans objectius que ens vam marcar en aquesta legislatura era avançar cap a l'administració electrònica. Si bé l'obligatorietat de l'administració pública no és fins al 15 de gener del 2015, a Martorell hem fet el primer pas posant en marxa la factura electrònica, dita tècnicament efactura". Durant el mes de juliol, a l'Ajuntament li ha servit per comprovar que el sistema funciona correctament.

Amat assegura que "particularment m'agradaria que durant el primer trimestre del 2015 estigui enllestit del tot. Tindrem 17 tràmits diferents que ja estan definits dels quals els ciutadans i els proveïdors podran fer ús a través del web martorell.cat. Amb aquesta eina, podrem fer molts tràmits i guanyarem en la interacció dels ciutadans cap a l'Ajuntament i a la inversa".