Les seccions de Martorell de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han iniciat la campanya de mobilització perquè els veïns de la població participin activament a la Via Catalana prevista per a l'11 de setembre, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Els martorellencs se situaran en el tram número 39, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, a l'alçada de l'estació de FGC de Magòria la Campana. Les inscripcions es poden fer a través del web oficial i sol·licitant aquest tram.

Inscripció per Internet

La presidenta de l'ANC a Martorell, Montserrat Valls, assegura a l'espai web de l'Ajuntament de Martorell que "convoquem la gent de Martorell que participi en els actes de la Diada en una acció cívica, rotunda i clara, amb una reivindicació ferma: que el 9 de novembre el poble de Catalunya pugui mostrar a les urnes la seva voluntat de futur". A través del formulari del web, els interessats es poden inscriure al tram 39 i tot seguit han de fer una confirmació a través del correu electrònic rebut abans de 24 hores, per tal que la inscripció sigui vàlida. En un mateix correu s'hi poden inscriure fins a un màxim de 5 persones.

En la Diada de l'any passat, 500 martorellencs van desplaçar-se fins a Vallirana en la cadena humana de la Via Catalana. Enguany, la concentració serà a Barcelona, a partir de les 17:14. Durant el matí, l'activitat es concentrarà als ajuntaments d'arreu de Catalunya.