L'Ajuntament de Masquefa recuperarà la totalitat del cost de la construcció del nou CAP de Salut en els propers mesos. Si els diners no arribessin de la Generalitat, com és previst, arribarien de l'Estat, però el municipi ha de recuperar la inversió que va avançar per poder fer una obra que havia d'assumir el departament de Sanitat. La complicada situació econòmica del Govern d'Artur Mas va fer impossible que des d'aquesta administració s'assumís una obra que totes les parts coincidien a veure com indispensable.

L'Ajuntament de Masquefa va aprovar divendres al matí la modificació del conveni amb la Generalitat de Catalunya pel finançament del nou CAP de Salut; aquesta esmena garanteix que la vila pugui recuperar els diners avançats per la construcció de l'equipament.

Era un tràmit administratiu, que va tenir el vistiplau de tots els regidors, però era un tràmit indispensable per tenir un nou marc legal. El ple extraordinari marca el punt final del llarg procés que ha viscut el municipi per aconseguir que es construís i es posés en marxa el nou CAP de Salut. La delicada situació econòmica de la Generalitat va obligar l'Ajuntament a avançar el cost per a la construcció de les instal·lacions, que pujaven a 1.889.915,28? (sense IVA). Ara la vila espera recuperar els diners que encara li queden per cobrar: 140.000?, generats per l'increment de l'IVA des de l'inici de la construcció a l'actualitat i a un canvi al sistema de climatització.

L'esmena aprovada garanteix que si els diners no arriben de la Generalitat en el termini establert serà l'Estat espanyol qui se'n farà càrrec, i ho descomptarà de la partida destinada a la mateixa Generalitat. Tot plegat representa per a Masquefa una garantia per assegurar el compliment del conveni.