L'objectiu de crear 800 places d'aparcament gratuït a la zona del nucli urbà d'Igualada que es va marcar l'alcalde, Marc Castells, és una mica més a prop. Aquesta setmana, Igualada n'ha posat 137 més en servei al costat del mercat de la Masuca i de l'establiment Lidl. El repte d'arribar a aquesta xifra, però, no serà fàcil, perquè en aquests moments el procés d'adaptar solars en desús per a l'aparcament està més o menys a la meitat. A data d'avui, n'hi ha unes 400 en servei, però Castells assegura que pessic a pessic anirà complint el seu objectiu.

La Igualada que dibuixa l'actual equip de govern és una ciutat que ha de viure de la indústria però que ha de tenir molt present el sector comercial i de serveis. Una ciutat amable, acollidora i que capitalegi, que exerceixi un lideratge territorial. I per aconseguir aquests objectius, segons l'alcalde, Marc Castells, cal trobar solucions als problemes d'aparcament que tenia la ciutat: dificultats per estacionar a prop de la zona comercial i per fer-ho sense pagar, ja que en aquests carrers hi ha una àmplia zona de zona blava.

Les 137 places noves, creades a l'interior del que abans era l'empresa cal Carner, se sumen, de fet, a les 50 que ha havia posat en servei fa pocs mesos l'Ajuntament, i que també fan una funció directa de pàrquing, entre d'altres, per als clients del mercat de la Masuca. Castells assegura que per les previsions que té de possibilitats d'adaptar nous espais, en els propers tres mesos se'n posaran en servei 50 més i abans d'acabar l'any, un altre espai amb 150 més, que encara no ha volgut especificar. Les altres 200, amb operacions que estan per concretar, s'han de posar en servei durant l'any 2015.

L'espai exterior de cal Carner, l'aparcament ja existent, està asfaltat. Els nous tenen una forta compactació de terra, però sense asfalt. Les ratlles que marquen les places són fetes amb calç o guix.