La Festa Major d'Igualada presenta enguany un total de 125 propostes en un programa que es desenvoluparà entre els dies 18 i 25 d'agost. Josep Miserachs, tinent d'alcalde de Promoció Cultural, destaca que aquesta edició de la festa major és "la de la consolidació d'un model que ha demostrat

funcionar durant un grapat d'anys i que ja està plenament arrelat entre la gent", pel fet que hi ha implicades un bon nombre d'entitats de la ciutat. Una de les principals sorpreses de la festa serà el pregó, un espectacle teatralitzat que aquest any porta per títol Igualada al món, i que tindrà lloc el dijous 21 d'agost a 2/4 de 10 del vespre a la plaça de l'Ajuntament.

El cartell de la festa, amb un disseny colorit i molt festiu, ha estat elaborat per l'artista local Arian Morera i, a més, el també igualadí Gerard Freixes ha confeccionat un vídeo promocional amb animacions dels elements i imatges tradicionals més característics de la ciutat. Miserachs ha posat en relleu que en aquesta ocasió, l'Ajuntament també fa un esforç en la difusió d'elements promocionals de la festa, ja que, entre altres, hi haurà l'edició de 36.000 sotagots de l'Àliga de la Ciutat, samarretes i ventalls amb el cartell d'aquest any, una auca que es repartirà conjuntament amb els 20.000 exemplars que s'editaran del programa i, finalment, tres nous models de domassos per penjar als balcons.