El centre tecnològic Leitat s'integrarà al Centre d'Innovació Anoia, ubicat a Vilanova del Camí. L'alcaldessa vilanovina, Vanesa González, i el director general de Leitat, Joan Parra, van signar el contracte d'arrendament de l'àrea d'innovació i recerca d'aquest espai, que té una vigència de quatre anys.

Aquest centre, que a partir de setembre també acollirà un altre projecte pioner com és un restaurant pedagògic gestionat per la Fundació Taleia, vol esdevenir, segons Meritxell de la Varga, directora d'R+D de Leitat, "un espai de referència en aspectes mediambientals, sobretot pel que fa a la gestió i valorització dels residus, que augmenti la competitivitat del teixit empresarial de l'Anoia". Vanesa González va assegurar que Leitat "compleix els requisits fonamentals per ser part activa d'un projecte global com és el Centre d'Innovació Anoia", i es va mostrar convençuda que "una empresa dedicada a la investigació i la recerca, sobretot en l'àmbit del medi ambient, aportarà valor afegit al territori i això ben segur serà beneficiós per a l'entorn vilanoví i comarcal".

Per la seva banda, Joan Parra, director general de Leitat, va destacar la importància d'aquest acord perquè "és part de l'execució del nostre objectiu fundacional". "La institució", va dir Parra, "està molt vinculada al territori, a l'activitat industrial de la PIME catalana amb la voluntat d'aportar valor en temes d'innovació, i per això poder situar en l'àmbit territorial la nostra activitat és molt important".

El director general de Leitat es va mostrar satisfet de la feina feta fins ara i il·lusionat per tot el que pot esdevenir: "hem de mirar de fer-ho molt bé, aprofitar el final de la crisi econòmica i poder ajudar les empreses del territori però amb la voluntat d'anar més enllà de les fronteres i convertir aquest centre en una referència internacional".

El primer tinent d'alcalde i titular de Promoció Econòmica, Jordi Barón, també va destacar el valor afegit que aporta Leitat en el camp de la innovació, ja que es tracta del primer centre d'investigació tecnològic de Catalunya i va valorar especialment que hagin decidit ubicar una unitat d'investigació al municipi. Per a Barón, "Leitat ajudarà a situar Vilanova en el mapa de poblacions de Catalunya que aposten per la innovació tecnològica com a mitjà d'especialització i eina per treballar per a la recuperació econòmica".