Les obres de construcció de la nova Escola d'Enginyeria d'Igualada es troben a la recta final amb l'objectiu d'obrir portes el setembre, coincidint amb el nou curs acadèmic. Els treballs van iniciar-se l'octubre del 2013 i han tingut un cost de 5 milions d'euros, finançats a parts iguals entre l'Ajuntament d'Igualada i la Generalitat.

El nou edifici permetrà que Igualada estableixi un campus universitari a la ciutat. El centre espera doblar el nombre d'alumnes en quatre anys i arribar als 500. El centre estarà estretament lligat al sector químic, però estudia incorporar nous estudis relacionats amb el món de la salut o l'organització industrial. L'edifici compta amb la màxima certificació d'eficiència energètica.

Fa prop d'un any que van començar les obres de construcció del nou campus universitari d'Igualada amb l'objectiu de traslladar-hi els estudis de grau en enginyeria química que actualment s'imparteixen a l'Escola d'Enginyeria, ubicada a l'antic edifici de la Teneria. Les obres ja es troben a la recta final i durant l'estiu els treballs se centraran en la urbanització de la plaça de davant de l'edifici i en el trasllat del material de l'antic centre universitari al nou.

El campus té una superfície de gairebé 6.000 metres quadrats repartits en dues plantes. A la planta baixa s'hi troba la cafeteria i la biblioteca, mentre que al primer pis s'hi ubicaran els despatxos i la sala de doctorat. La segona planta es destinarà a l'àrea de docència i investigació amb els estudis de grau en enginyeria química i també de la Càtedra A3 in Leather Innovation. També hi haurà, entre d'altres, les aules, el menjador, laboratoris o tallers. A més, a l'espai exterior hi haurà diverses zones enjardinades i un aparcament.