El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat el contracte per al manteniment de la xarxa viària gestionada per la Generalitat a l'àmbit d'Igualada durant tres anys, per un valor de 7 milions d'euros. Les actuacions passarn per fer control i manteniment de l'estat de la calçada, la senyalització vertical, les barreres de seguretat i l'abalisament, el servei d'atenció i ajuda a la vialitat (24 hores els 365 dies l'any) i les tasques de vialitat hivernal, per exemple. Els treballs que es liciten abastaran 280 quilòmetres de carreteres de la xarxa que gestiona la Generalitat de Catalunya i comprèn, entre altres, la B-221, B-224, B-231, C-241d, C-1412a, C-244 i N-II.

L'objectiu de tot plegat és "garantir un nivell òptim de servei i afavorir la seguretat viària", assegura el Deprtament que dirigeix Sant Vila en nota de premsa. La inversió que es destina a cada àmbit de conservació respon a factors com l'extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l'entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de vialitat necessaris. En total, la Generalitat compta amb una xarxa de carreteres de més de 6.000 quilòmetres.

El contracte que ara es licita s'afegeix als dos ja adjudicats a la demarcació de Barcelona i a 17 més que actualment es troben en procés de licitació corresponents a àmbits de conservació de tot el territori, amb una inversió durant tres anys d'uns 200 milions d'euros. Addicionalment, el Departament deTerritori i Sostenibilitat licitarà pròximament actuacions de conservació de senyalització horitzontal i instal·lacions d'enllumenat públic i semafòriques arreu de Catalunya amb una previsió de pressupost superior als 20 milions.