El departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat el contracte per al manteniment de la xarxa viària gestionada per la Generalitat a l'àmbit d'Igualada durant un període de tres anys, per un valor de 7 milions d'euros. Les actuacions que es desenvoluparan tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa i afavorir la seguretat viària.

Aquests treballs inclouen entre altres aspectes el control i manteniment de l'estat de la calçada, la senyalització vertical, les barreres de seguretat i l'abalisament, el servei d'atenció i ajuda a la viabilitat (que funcionarà 24 hores els 365 dies l'any) i les tasques de viabilitat hivernal, per exemple.

Els treballs que es liciten ara abastaran 280 quilòmetres de carreteres de la xarxa que gestiona la Generalitat de Catalunya (no s'inclou les vies amb concessió) a l'àmbit d'Igualada. Aquest àmbit comprèn, entre altres, les carreteres B-221, B-224, B-231, C-241d, C-1412a, C-244 i N-II.

La inversió que es destina a cada àmbit de conservació respon a factors com l'extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l'entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de viabilitat necessaris. En total, la Generalitat disposa d'una xarxa de carreteres de més de 6.000 quilòmetres.

El contracte que ara es licita s'afegeix als dos ja adjudicats a la demarcació de Barcelona i a disset més que actualment es troben en procés de licitació corresponents a àmbits de conservació de tot el territori, amb una inversió durant tres anys d'uns 200 milions. Addicionalment, el departament licitarà actuacions de conservació de senyalització horitzontal i instal·lacions d'enllumenat públic i semafòriques arreu de Catalunya.