El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat el procés d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental de la variant de la B-231 al

seu pas pel nucli de Can Rial, a Esparreguera, un projecte llargament reivindicat.

Aquesta actuació permetrà evitar el trànsit de pas per l'interior d'aquest nucli urbà, en especial de vehicles pesants que es dirigeixen a l'abocador de Can Mata (els Hostalets de Pierola) des de la A-2. La inversió estimada per a aquesta nova infraestructura és d'uns 7,5 milions d'euros.

La variant que ara s'impulsa tindrà una longitud de 2 quilòmetres. Segons l'opció considerada més idònia, el traçat, que transcorreria per l'est de Can Rial, s'iniciaria uns 300 metres abans d'arribar a aquest nucli, prop de l'enllaç amb la A-2, i finalitzaria uns 750 metres més enllà de la travessera del barri cap als Hostalets de Pierola. La nova carretera tindrà dos carrils -un per cada sentit de circulació- de 3,5 metres d'amplada cadascun, vorals d'un metre i cunetes d'1,5 metres.

La carretera inclourà dues connexions, a l'inici i al final del seu recorregut, per facilitar els moviments amb la B-231 existent, la xarxa viària de l'entorn i el nucli de Can Rial. Els accessos estan formats per una rotonda, de 40 metres de diàmetre exterior, i els vials de connexió corresponents.